Tulipa pidettyä viikonloppukurssina alkeiskurssi, aseena kalpa. Ensimmäinen kurssi noin kahdentoista vuoden tauon jälkeen. Hyvin meni.

Järjestelyt mainiot, kiitos Kalvalle. Iso sali, aikaa kuusi tuntia kumpanakin päivänä. Miekkailuliiton kurssivarusteet saapuivat ajoissa: miekkoja, maskeja, hanskoja, pukuja. Ne ovat käytössä vielä ensi viikonlopun kurssilla, jossa maestrona on Henry da Silva. Tuollainen kiertävä varustekasa on todella hieno tarjous meille pienten seurojen väelle.
    Mukavaa ja työtä helpottavaa oli myös Kristan ja Karin mukanaolo, he saivat vetää alku- ja välipelit sekä lauantain loppuosan. Aina helpottaa, jos koko ajan ei tarvitse itse olla silmä tarkkana ja suuna ja päänä äänessä.

Alkeiskurssin ohjelmassa oli kaikkea, mitä (mielestäni) pitääkin:
1) varoasento, askeleet eteen ja taakse, etäisyydenpito; toisena päivänä otettin jopa ristiaskeleita
2) pisto, askelpisto, syöksy; toisena päivänä flessi ja askelsyöksy
3) pistot (paikaltaan, askelapistoina tai syöksyinä) rintaan, vatsaan, käteen, jalkaan, myös maskiin
4) väistöistä ensin siksti ja kvartti, toisena päivänä myös oktaavi
5) välttö ja siihen kuuluvana vaiheistetut hyökkäykset muutenkin
6) taktiikkaa, ottelusäännöt
7) heti alkuun turvallisuusmääräykset
8) juttua ja tarinaa miekkailusta, miekkailun harrastamisesta, miekkailusta harrastuksena, liikuntana ja urheiluna.

Mukava kuuden oppilaan porukka. Kurssin aikana kuusi ihmettellen katselevaa aloittelijaa muuttui kuudeksi palavakatseiseksi miekkailijaksi. Kurssin lopussa oteltiin puolentoista tunnin ajan, jokaiselle tuli monta ottelua. Siinä näki, kuinka opit olivat päässä, mutta kaikki ei vielä ollut liikkeissä.
    Lohdutinkin väkeä, että kun nyt oli harjoitettu jotain pistoa tai väistöä ehkä kolme kertaa, niin huippumiekkailijoilla on takana kolmetuhatta harjoitussuoritusta. Täytyy kyllä vetää takaisin sen verran, että ehkä näilläkin oli jo viikonlopusta esim. sikstiä pitkälti toistasataa kertaa tehtynä. Laskin, että itsellä normaali tauluunpistoharjoitus olisi noin sata pistoa, jotta kyllä niistä kertyy: esim. 50 kertaa vuodessa á 100 pistoa on 5 000 pistoa vuodessa, 50 000 pistoa kymmenessä vuodessa.

Kurssin pitämisessä taitaa tuosta kokemuksesta tosiaan olla apua. Näitähän on hauska pitää!