Kisat oli. Oma miekkailutekniikka osoittautui kovassa koitoksessa perusteiltaan hyväksi, mutta liikerepertuaariltaan kovin kapeaksi. Siis kaikkea sitä, mitä on kotisalilla harjoitellut, ei uskaltanut, älynnyt tai osannut oikein kisoissa käyttää. Vaan niinhän se on, että ensin liikkeet harjoitellaan alustavasti, sitten niitä toistetaan paljon, sitten hiotaan kisakuntoon, sitten toistetaan ja vasta sitten ne tulevat alueella oikein tehtyä. - Kunto kesti ja se oli loppukesän ja alkusyksyn harjoittelun ansiota.

Henkilökohtaisen kisan ensimmäisellä kierroksella otin yhden voiton ja tein monta hyvää pistoa, joissa oli sekä ajatus, ajoitus että liike kohdallaan. Mutta kun vastustajilla oli enemmän taitoa ja nopeutta. Voitot 1/6, pistoindeksi -16, ensimmäisten alkuerien rankingissä sija 76.

Toisella kierroksella sain myös yhden voiton. Kolmesta muustakin ottelusta voitto olisi ollut otettavissa, jos vain tehokkaita liikkeitä olisi löytynyt enemmän tai niitä onnistumisen mahdollistavia paikkoja olisi vain rohkeasti jäänyt odottamaan. Oma miekkailu kuitenkin parani toiselle kierrokselle. Voitot 1/6, indeksi -12, ja lopulliseksi sijaksi 75.

Nuo kaksi voittoa tulivat kumpikin jatkoajalla. Ensimmäisellä kierroksella vastustaja sai edun ja otin omalla pistolla voiton, toisella kierroksella itse sain edun ja otin vastustajan hyökkäyksestä väistö-ripostilla voiton.

Lauantaihin kuului myös seuravalmentajatapaaminen, johon en pystynyt osallistumaan kuin käväisemällä.

Joukkuekilpailuun pääsin Russia Nord -nimiseen joukkueeseen, joka oli Pietarin Spartakin ja Karjalan Kalvan yhteisjoukkue. Ottelimme ainoan ottelumme kolmanneksi sijoittunutta virolais-suomalaista En Gardea vastaan. Oma osuus oli henkilökohtaisen kisan luokkaa: 2-3 pistoa vastustajan 5 vastaan. Joukkuekisan tulokset.

Sunnuntaina sain lainaan kotisalille raahattavaksi yhdet merkitsijälaitteet seuran sisäisiä kisoja varten. Lisäksi miekkailuliiton varustevastaava suositteli Artos-merkkisen kevyen maton hankintaa seuralle.

Suomen rankingissa nousua kymmenkunta sijaa, FIE-rankingista ei vielä tietoa. - Ensi vuonna uudestaan.