No nyt se tapahtui. Perjantainharjoitusten otteluista hävisin enemmän kuin voitin. Osaavaa väkeä. Tai siis haluaa kehua itseään siitä, että on opettanut niin hyvin. (Eikä väittää, että oli vain "huono päivä".)

Opeteltiin yksinkertaisia ristiaskeleita sekä eteen että taakse. Ensin pari askelta kerrallaan. Sitten etäisyydenpidolla, jossa lähdettiin liikkeelle varoasennosta miekkailuaskelin ja vaihdettiin välillä ristiaskeliin ja takaisin miekkailuaskeliin jne. Sitä vedettiin pari jaksoa. Joku totesi kyllä, että tämähän on kävelyä. No niinhän se on: miekkailussa kun jalat muuten liikkuvat peräkkäin (ts. asekäden puoleinen jalka koko ajan edellä), niin tavallinen kävely on siihen verrattuna ristiaskelia.

Tärkeää ristiaskelluksessa on pitää asekäsi edessä, eikä vetää sitä liian taakse, vaikka jalat kääntävätkin siihen suuntaan. Ristiaskeliin siirryttäessä takajalan jalkaterä kääntyy normaaliin kävelysuuntaan jo siihen mennessä, kun se on etujalan vieressä. Jalkaterät osoittavat siis kumpikin eteenpäin. Vastaavasti ristiaskelista miekkailuaskeliin siirryttäessä takajalan jalkaterä käännetään viimeisellä askeleella poikittain. Varoasennon rakentaminen nopeasti kasaan on tärkeä vaihe sekin. - Osallistujia 4, joissa taas yksi minulle uusi kasvo.