Kovin nopsaan hujahti kevät. Aika kului kampanjoidessa ja miekkailua kertyi varsin vähän. Lyhyt raportti harjoittelusta maalis-huhtikuussa:

Maaliskuun harjoitukset pidettiin Pataluodon alakoululla pienessä sadan neliön salissa. Salin koko ja kaluston jatkuva roudaus veivät voimia harjoittelulta. Maaliskuussa käytettiin paljon aikaa jalkatyöhön sekä minun että Mikon johdolla. Harjoiteltiin yksittäisiä lyhyitä askelsarjoja ja niihin liittyviä käden oikea-aikaisuuksia. Toisaalta revitettiin harjoitusten lopuksi salia päästä päähän väliviivoilla syöksyjä tehden.

Huhtikuussa palattiin Niinivaaran lukiolle ja isoon saliin. Jalkatyön pitkät sivut venyivät todella pitkiksi - noin 25 metrin pituiselle alueelle. Huhtikuussa käytettiin aikaa tauluunpistoharjoituksiin. Aloitettiin 0-5 cm:n etäisyydeltä, siirryttiin normaalille pistoetäisyydelle 10-25 cm:iin. Sitten harjoiteltiin askelpisto ja syöksy. Näissä opetin rytmitystä, jossa kärki kopsahtaa tauluun ennen kuin etujalka lattiaan. Tällöin pisto pysyy vakaana osumaan asti. Tämän opin aikanaan Petri Nivalta, jolta on suurin osa muistakin miekkailuopeistani. Viimein siirryttiin askelsyöksyyn. Eniten pistoja tehtiin pistoina, askelpistoina ja syöksyinä. Myös eri osat nelikanttista taulua käytiin läpi viiden piston sarjoissa. Tauluunpistoissa korostuu tarkkuus. Myös tasapainoista askellusta haettiin.

Junioreille harjoitettiin jonkin verran väistöjä.

Mikko toi harjoitteluun (uudestaan) kuntopiirit niin, että harjoituksissa oli myös yleistä lihaskunnon lisäämistä eikä pelkkää miekkailunkaltaista liikehdintää.