Tänään väänsimme kättä. Priimi ja sekondi ovat väistöjä, joissa käsi käännetään ympäri. Kun normaalissa varoasennossa peukalo on ylhäällä, kämmen vatsan puolella, kämmensyrjä alhaalla ja rystyset ulkopuolella, niin näissä käsi kiepautetaan 180 astetta siten, että peukalo tulee alas, rystyset vatsan puolelle, kämmen ulos ja syrjä ylöspäin.

Sekondi syntyy käden käänteessä. Vastustajan hyökätessä kiepautetaan kärki alas samalla kun käännetään kättä sisäänpäin. Terä pysyy siis suorassa vastustajaa kohti, mutta sekondissa terä on ylösalaisin (ura alapuolella). Voimakolmio muodostuu oman käden kämmenpuolelle, joka on ulkopuolella (vastustajan terä kulkee asekäden kyljestä ohi) ja kokillin lattian puolelle. Sekondi väistää samaa etujalan ja alavatsan sektoria kuin oktaavi, mutta pyöräytyksen takia hieman eri muotoisena. Sekondi on kiinni ollessaan oktaavia vahvempi väistö, mutta jatkomahdollisuutena on ainoastaan vastapisto.

Sekondin vastapisto suoritetaan ohjaamalla ensin ranneliikkeellä kärki vastustajaan, sitten ojennetaan käsi ja tarvittaessa askel. Käsi ojentuu edelleen ylösalaisessa asennossa: kyynärpää on ylhäällä, kyynärvarsi kohoaa kämmensyrjä edellä kohti vastustajaa.

Priimissä käsi pyöräytetään samaan suuntaan kuin sekondissakin: peukalo kääntyy ylhäältä sisäkautta alas. Priimissä kärki lasketaan niin ajoissa, että alaslasketulla terällä saadaan pyyhkäistyä melkein koko osuma-alue puhtaaksi siten, että vastustajan terä ohjautuu oman vapaan käden puolelta ohi. Pyyhkäisyltä välttyisivät vain asekäden puoleiseen korvaan ja säären alaosaan tai varpaisiin suunnatut pistot. Pyyhkäisalaltaan priimi on väistöistä suurin.
- Priimin loppuasennossa käsi on vapaan käden edessä kämmensyrjä ylös vastustajaan päin. Vastustajan näkee oman käsivarren kaaren alta. - Kokeile niin huomaat mistä.

Priimin vastapisto suuntautuu yleensä vastustajan vatsaan tai reiteen. Ranneliikkeellä kärkeä nostetaan vastustajaa kohti, terähän on tässäkin ylösalaisin eli ura itseen ja alaspäin. Kun priimi tehdään flessiä vastaan, voi monesti jäädä odottamaan (noin 0,3 sekunniksi), kun vastustaja juoksee priimin kiinni saaneen kärkeen.

Priimi on nimeltään väistöistä ensimmäinen. Nimitys tulee siitä, kun kolmen muskettisoturin kohdatessa rosmojoukon, miekat vedettiin huotrasta. Huotrahan oli oikeakätisellä miekkamiehellä vasemmalla kupeella. Ensimmäinen mahdollinen väistö on tällöin se, jossa miekka on vain vedetty huotrasta: oma käsi on ylhäällä, rystyset huotran puolelle ja peukalo alaspäin, vastustaja ohjataan huotran puolelta ohi. Mihinkään (siksti-)varoasentoon ei ole ehditty siirtyä.