Päättelin tuossa kesällä, että kisoissa voisi menestyä paremmin, jos jaksaisi otella enemmänkin kuin ensimmäiset viisi ottelua väsymättä. Välitavoitteena on jaksaa kahdet alkuerät eli 10-12 ottelua ilman että rasitus haittaa miekkailua. Seuraavaksi pitäisi jaksaa tämän päälle kaksi 15 piston uloslyöntiottelua.

Pelkät seuran viikottaiset tai syyskaudella taas kaksi kertaa viikossa olevat harjoitukset eivät riittäne. No, ensinnäkin olen muutaman kerran käynyt lenkillä, että jaksaisi jotain tehdä - siis juoksemassa vähän. Tänään kokeilin Laululavaa loikka- ja jalkatyöharjoitusten paikkana.

Tunnin kestäneeseen harjoitukseen kuului porras kerrallaan loikkia (siis kaikki portaita ylöspäin) yhdellä jalalla ja tasajalkaa, kaksi porrasta kerrallaan loikkia yhdellä jalalla ja tasajalkaa sekä nopeita juoksuja askel joka portaalle. Loikkasarjan pituus oli 30 askelmaa eli 30 tai 15 loikkaa. Juoksun pituus oli alhaalta ylös 50 askelmaa.

Kaikkiaan tuli tehdyksi 405 hyppyä tai juoksuaskelta. Yhden sarjan kesto oli 13 - 25 sekuntia. Tein loikat harjoituksen alkuun ja loppuun.

Välillä käytin isoa lavaa jalkatyöhön: askelsarjoja, syöksyjä askelsarjoihin ja flessejä askelsarjoihin. Ihan lopuksi kaikkien rasitusten jälkeen muutama rento flessi eteenpäin liikkeestä.

Harjoitukseen kuului myös juokseminen lavalle ja takaisin, noin 15 minuuttia suuntaansa sen tunnin lisäksi, sekä venyttelyitä. Voi olla, että tarjoan tätä harjoitusta muillekin, kunhan kroppa ensin antaa palautteen lähipäivien aikan.