Alkeiskurssin toinen kerta. Aluksi kertasimme varoasentoa ja askelia.

Harjoittelimme suorempaa kädenojennusta kalikoiden avulla: Kalikka avokämmenelle varoasennossa. Kädenojennuksella annetaan se parin avokämmenelle, liu'uttamalla, ei heittämällä. Sama takaisin - ja takaisin - ja takaisin. Tällä korjattiin muutama liian koukussa ollut käsi osoittamaan eteenpäin ja parin virvelimiehen vippaus käden ojennukseksi.


Syöksy otettiin ensin etäisyydenpidosta merkillä. Sitten tehtiin paljaalla kädellä syöksyjä vastustajan olkapäähän: ensin viisi suuntaansa ja toiseensa, sitten vuorotellen viidet syöksyt. Hyvin mennyttä: syöksyt suuntautuivat eteenpäin kohti vastustajaa (ei ylös tai alas). Korjattavaa oli kumarissa asennoissa ja etujalka pääsi monella lenksalleen (jalkaterä osoitti vinoon eikä suoraan eteen).

"Miekat käteen" on alkeiskurssin innostavin vaihe. Emme saaneet liiton varustekasseja ajoissa, joten viimeiseen asti jännitimme, riittääkö kaikille kalpoja, maskeja ja suojatakkeja tai -liivejä. Kaikille riitti.

Miekkojen kera harjoiteltiin pistoa, askelpistoa ja syöksyä. Osuma-alueena vastustajan asekäden olkapää ja hauis (olkavarsi). Peruskuvaksi jäi rauhallinen hyvä vakaa pisto. Askelpistossa ja syöksyssä pitää seuraavalla kerralla ottaa lähempää, että rytmitys tulisi paremmaksi (kärki osuu hiukan ennen kuin etujalka tulee maahan).

- Läsnä 12 kurssilaista (ei tarkalleen samat kuin viimeksi), 2 ohjaajaa, 3 viime vuonna aloittanutta junioria (saivat olla välillä apuohjaajina) ja 1 muukin miekkailija. Liiton varusteet Matkahuollossa jo tätä kirjoittaessani, saadaan seuraavalle kerralle.