Kun tammikuun otsikko oli että harjoittelemaan, niin sitä tuli kyllä harjoitettua kevään mittaan. Itselleni kertyi kaksi ja viisi päivää leiriä, kaksi päivää muuta harjoittelua Helsingin miekkailupiireissä ja sitten melkein joka viikko kaksi kertaa seuran omissa harjoituksissa (sen kolme kuukautta mitä meillä salivuoroja on). Tosin seuran piirissä jäi oma harjoittelu vähän vähälle.

Tärkeitä olivat Seppo Lauhion pitämät kurssit ja antamat oparit Joensuussa ja Vuokatissa. Minulle kun miekkailu on ollut liikkeitä, niin Sepon johdolla tuli enemmän tuntumaa valmisteluihin ja liikkeiden monipuoliseen yhdistämiseen. Tärkeää oli monella eri tavalla otettu teräkontakti: painallukset, vaihdot, siirrot, bateet, sidonnat. Oma junioriaika kun tuli oteltua suoralla kahvalla pitkällä pidellen, niin silloin aina vain vältti teräkontaktia.

Toinen oli jalkatyön herkistyminen. Omissa pitkissä jalkatyöharjoituksissa tulee monesti jyrättyä liian kovalla ja pitkällä askeleella. Vähän pehmeyttä ja jopa hitautta tuli opeteltua.

Nämä teräkontaktit ja jalkatyö näkyivät sitten myös Karjalan Kalvan valmennuksessa varsinkin huhtikuussa. Opeteltiin hyökkäyksen valmistelua teräkontaktein, askelsyöksyn monia versioita ja tehtiin monivaiheisia pariharjoituksia. Tiheämpi harjoittelu antaisi vielä lisää aikaa tehdä monipuolisempia harjoitteita.